Čokoládové ovesné kupky

Mňam. Výborné. Nelze nic víc dodat. Jen snad… Klidně udělejte dvojitou dávku.

Suroviny:

  • 1 avokádo
  • 1/4 š nepraženého kakaa (nebo karobu)*
  • 1 člž vanilkového exktraktu
  • sladidlo podle chuti
  • 1/3 š sušeného kokosu
  • 1/3 š ovesných vloček
  • 2 plž kokosového oleje
  • slunečnicová semínka dle chuti

Postup:
V robotu zpracujte avokádo, kakao (karob), kokosový olej, vanilku a sladidlo. Zkuste vytvořit co nejjemnější směs, ale pokud to budou menší kousky, tak nevadí. Vložte směs do mísy a vmíchejte kokos, slunečnicová semínka a vločky. Pak lžící vytvořte hromádky na plech vyložený pečícím papírem a vložte do lednice, kde dezert ztuhne. Před servírováním je dobré kupky vyndat a nechat trochu povolit. Ale nejspíš vám budou chutnat i přímo z lednice.

Tip:
Když vynecháte kokosový olej, tak budou kupky tvrdší a samozřejmě méně mastné.

Jak na to bez přístrojů:
Hurá! Toto půjde snadno. Avokádo (přinejmenším dobře zralé) se dá výborně rozmačkat spolu s ostatními ingrediencemi.

Zdroj: rawfoodrecipes.com, upraveno

V sekci Ke stažení si můžete recept stáhnout do své elektronické kuchařky.

 

Komentáře jsou vypnuty.