Jablečná zmrzlina s čerstvou bazalkou

Je čím dál, tím tepleji a možná přišel čas na první domácí sorbet – převážně jablečný s bazalkovým dotekem.

Suroviny:

  • 1 jablko kyselé chuti
  • 1 hruška naši (nebo ještě jedno jablko)
  • 2 banány
  • 1 malé avokádo
  • 1 člž prášku mesquite
  • 2 plž citrónové šťávy (nebo dle chuti)
  • 0,5 plž škořice
  • 1 plž javorového sirupu
  • 2 hrsti natrhané čerstvé bazalky (nebo dle chuti)

Postup:
Ovoce nakrájíme na malé kostičky a spolu s ostatními surovinami hodíme do mixéru. Buď najednou, nebo postupně (podle síly mixéru) rozmixujeme. S dochucovadli začněte raději v menší dávce, ať pak můžete přidávat a chuť upravovat podle svého. Finální produkt pak vložit do zmrzlinovače.

Zmrzlina je méně sladká, což může být příjemné.

Komentáře jsou vypnuty.