Je čím dál, tím tepleji a možná přišel čas na první domácí sorbet – převážně jablečný s bazalkovým dotekem.
Suroviny:
- 1 jablko kyselé chuti
- 1 hruška naši (nebo ještě jedno jablko)
- 2 banány
- 1 malé avokádo
- 1 člž prášku mesquite
- 2 plž citrónové šťávy (nebo dle chuti)
- 0,5 plž škořice
- 1 plž javorového sirupu
- 2 hrsti natrhané čerstvé bazalky (nebo dle chuti)
Postup:
Ovoce nakrájíme na malé kostičky a spolu s ostatními surovinami hodíme do mixéru. Buď najednou, nebo postupně (podle síly mixéru) rozmixujeme. S dochucovadli začněte raději v menší dávce, ať pak můžete přidávat a chuť upravovat podle svého. Finální produkt pak vložit do zmrzlinovače.
Zmrzlina je méně sladká, což může být příjemné.