Polévka dosladka. Zajímavé spojení mrkve a jablka. Chceme-li, můžeme si hotovou polévku ohřát asi na 40 °C.
Suroviny:
- 4 mrkve (nakrájet na kostky)
- 1 plž nakrájené cibule (raději méně nežli více)
- 1 avokádo
- 1 menší jablko (nebo půlka velkého)
- špetka papriky
- sůl podle chuti
- špetka římského kmínu
- 1 plž majoránky
- voda na mixování (množství podle požadované hustoty)
- můžeme přidat také špetku skořice a 1 nakrájenou červenou papriku
Postup:
Všechny suroviny rozmixujeme v mixéru do hladka. Přidejte tolik vody, jak chcete polévku hustou. Ozdobíme několika kousky nakrájeného jablka a cibule a kapkou olivového oleje.
Tip:
S cibulí v tomto receptu zacházejte opatrně. Když ji dáte příliš mnoho nebo když je silná, přehluší všechny ostatní chutě. Sílu cibule zjemňuje právě majoránka. Avokádo v živých jídlech obecně slouží k zahuštění pokrmů.
Zdroj: rawon10.blogspot.com, upraveno