Zeleninový salát s houbami

Výborný salát s ještě lepší zálivkou, kterou samozřejmě můžete použít i při jiných příležitostech.

Suroviny:
Salát

  • 150 g žampionů*
  • 1/2 brokolice
  • 1 mrkev
  • 1/4 cibule
  • 1/2 cukety

Zálivka z jaovorého sirupu a shoyu

  • 1 plž javorového sirupu
  • 2 plž olivového oleje
  • 2 plž shoyu omáčky (nebo jiné sojové omáčky)
  • 1 stroužek česneku (lisovaný)
  • 1 člž pikantnějšího koření (chili papričky nebo směs marockého koření)

Postup:
Veškerou zeleninu nakrájíme na velikost, kterou máme rádi, a dáme stranou. Ingredience do zálivky dáme do hrnečku a dobře prošleháme. Nakrájenou zeleninu pak dobře promícháme se zálivkou. Pro ještě lepší chuť doporučuji pak nechat hodinu odležet.

Tip:
Pokud nám množství zeleniny dovolí, dáme ji do uzavíratelného sáčku (ziplog bag – lze koupit např. v Ikee), vlijeme zálivku, sáček uzavřeme a všechno dobře protřeseme.  Zálivka se tak snadno dostane k veškeré zelenině.

*Pokud se bojíte použít syrové žampióny, můžete si je předem tepelně upravit.

(Zdroj: rawon10.blogspot.com, upraveno)

Komentáře jsou vypnuty.