Už se těším na léto a na zmrzliny, ale čokoláda je také dobrá a můžeme ji jíst celý rok (i když zmrzlinu také, že?). Tato čokoláda je výýýýborná a tahini ji dodá na delikátnosti.
Suroviny:
- 100 g kakaového másla
- 2 plž nepraženého kakaa
- 1 plž prášku mesquite
- 2 plž sirupu agave*
- 1/4 člž vanilkového extraktu
- 2 plž tahini
- 0,5 člž lecithinu (chcete-li)
- chcete-li, přidejte své oblíbené sušené ovoce a semínka – např. nakrájené sušené meruňky a konopná semínka
Postup:
Rozpusťte jemně nakrájené kakové máslo ve vodní lázni (kakaové máslo dám do hrnečku, který ponořím do misky s horkou vodou). Nechejte rozpouštět. Mezitím v misce smíchejte ostatní ingredience, do kterých posléze nalijte rozpuštěné kakaové máslo. Nezapomeňte na své oblíbené sušené ovoce a semínka. Nalijte na plech nebo do silikonové formy a dejte ztuhnout do lednice.
Tip:
Čím více kakaa dáte, tím hořčí čokoláda bude 🙂
Velmi ráda používám malé papírové formičky na muffinky – teplou hmotu nandám lžičkou a dám ztuhnout. Ideální velikost na jedno kousnutí a také se dobře přepravují a rozdávají přátelům.
*Tento recept je starší a nyní sirup agáve již vůbec nepoužívám. Zkuste ho nahradit například datlovým sirupem.
Zdroj: www.rawfoodrecipes.com, upraveno
V sekci Ke stažení si můžete článek stáhnout do svého počítače.