Uuuuhhhaaaa! Živá majonéza (nebo živá zakysaná smetana, chcete-li) bylo to úplně nejlepší na dnešní úžasné večeři. Naprosté překvapení. Výborná k syrovým burgerům, salátu i kaši. Pochutnejte si!
Suroviny:
- 0,5 šálku oříšků kešu
- 1/4 šálku vody (možno i více)
- 1/4 šálku citrónové šťávy
- 0,5 člž cibulového granulátu
- himalájská či mořská sůl dle chuti
Postup:
Všechny suroviny dejte do mixéru a mixujte dohladka. Můžete přidat více vody podle toho, jak hustou majonézu chcete. Takhle jednoduché to je!
Tip:
Oříšky kešu ideálně předem namočte, abyste aktivovali inhibitory enzymů. Cibulový granulát koupíte v prodejnách s kořením – pro přípravu živých pokrmů je to užitečná věc.
Zdroj: www.therawtarian.com
V sekci Ke stažení si můžete článek stáhnout do svého počítače.